Berlijn

Door: Emma

Blijf op de hoogte en volg Emma

13 Juli 2008 | Duitsland, Berlijn

Hallo Leute!

Dit is onze laatste dag in Berlijn. We zijn hier vier dagen geweest. Berlijn is een vage stad: er is bijvoorbeeld geen stadscentrum, de bezienswaardigheden zitten vrij ver uit elkaar en het is soms ook nogal een zoektocht naar een leuk cafeetje. Het duidelijkste gedeelte van de stad is het metronetwerk.
Ik moet zeggen dat ik het ook niet een erg mooie stad vind, nogal grauw en onoverzichtelijk eigenlijk. Maar we hebben dingen gezien die ik niet graag had willen missen.

Na de nachtelijke busreis van 9 uur (nee, we hebben niet echt geslapen) konden we niet meteen inchecken in het hostel. Dus hebben we onze spullen gedumpt en zijn we richting de Reichstag gegaan, erg mooi was dat. Ff een stukkie geschiedenis: de Russen hebben de Reichstag in de fik gezet, wat voor Hitler erg bruikbaar was om het volk tegen de communisten op te zetten. Daarna gingen we verder naar de Brandenburg Gate, ook erg mooi, op een paar Amerikanen in legeroutfits na. Daarmee wilden wij graag niet op de foto.
Vervolgens bezochten we het Holocaust Memorial. Dit vond ik erg indrukwekkend: heel veel grote betonnen blokken van verschillende hoogtes, representatief voor een kerkhof. Daaronder was een museum met foto's, uitleg over de Holocaust, stukjes dagboek van slachtoffers, etc. Heel mooi gedaan.

De tweede dag was het erg mooi weer en hebben we Schloss Charlottenburg bezocht, een soort paleis waar een groot park bij was. Dit vonden we toch een van de mooiste plekjes van Berlijn. Aangezien er niet iets van een historisch stadscentrum is, rijden overal auto's. Dus Schloss Charlottenburg was lekker rustig vergeleken met de rest van de stad.

Gisteren wilden we even cultureel doen en hebben we een museum bezocht. Het Erotik Museum wel te verstaan. Eigenlijk was het meer een pornomuseum. En eigenlijk was het gewoon te schmutzig voor woorden. Je zou denken dat Japanners lieve, nette en preutse mensen zijn, maar niets is minder waar! Bovendien waren Margo en ik duidelijk de jongste bezoekers in het museum. Daar sta je dan, tussen de seksspeeltjes, porno-dvd's en oude mannetjes (en oude vrouwtjes!). Het videogedeelte van het museum hebben we maar overgeslagen. Maargoed, wel een hele ervaring dus.
's Avonds belandden we bij de bar van een ander hostel met een meisje van onze kamer. Dat was erg gezellig: binnen no time klets je een eind weg met mensen uit Amerika, India, Frankrijk, Noorwegen, Canada en Australie. Dat hebben we gemist! We hebben het niet laat gemaakt, maar de avond was zeker geslaagd.

Als afsluiter gaan we vandaag de Berlijnse Muur bezoeken, en vanavond gaan we uit eten. We hebben namelijk nog elke avond gekookt. In de strijd tegen het Sydney-syndrome is Berlijn geen partij voor ons! Morgenochtend vertrekken we vroeg naar Praag.. daar zal het iets moeilijker worden denk ik. See you there!

xx Emma

• 13 Juli 2008 - 11:44

Wendy:

Ow ow ow...waarom verbaasd me dat culturede dagje niet;):p
    Leuk dat je weer al je belevingen op je site zet:)
    veel plzier nog ook op jullie verdere reis!!

kus kus Wendy